Skip to main content

Boganmeldelse: Sara Bouchet MIN MANDS ELSKERINDE

Forfatter: Sara Bouchet
Sider: 400
Findes som bog, E-bog, og lytteroman
Forlag: Politikens Forlag
  
******

Min mands elskerinde

Af Bjarne Wildau
En utrolig spændende og anderledes psykologisk spændingsroman om hemmeligheder og fejlerindringer hos de aller nærmeste, nemlig ægtefælle, voksne børn, og venner.

Susanne er endelig ankommet til det sydlige Frankrig, hvor hun sammen med sit livs partner Karl, vil skabe en ny tilværelse. Endelig. Pludselig banker det på døren. Og intet, som i absolut ingenting, bliver som før. Det er to høflige og venlige gendarmer. Hvad de vil? Jo. Det danske politi har bedt dem om at fortælle Susanne, at hendes mand for få timer siden er død. Formodentlig af et hjertestop. Et budskab der kan være slemt nok i sig selv. Men men men: 

Hele den sorgfulde og chokerende nyhed forplumres eller gøres sådan cirka tusind gange mere kompliseret via en enkelt detalje. Gendarmerne fortæller nemlig også at Karl er død på en færge som var på vej fra Sjælland til Aarhus. Derfor er Susanne helt sikker på at det hele må være en fejltagelse. Livspartneren gennem mere end 30 år havde nemlig ingen planer om at tage til Sjælland. Han skulle lige lige farvel til sine kolleger. i Jyllaand vel at mærke, for så dagen efter sætte sig i deres bil, og køre ned til sin kone, og deres fælles fremtid. I Frankrig.

Læs også miniportræt om Sara Bouchet

Få minutter efter at gendarmerne har givet hende nyheden som vil ændre hendes liv, ingen tvivl om det, ringer datteren Laura fra København. Grædende bekræfter hun, at hun har fået den samme nyhed. At hendes højt elskede far er død. På en færge fra Sjælland. Dagen efter mødes de to i Aarhus, hvor de som det første tager hen på politigården, hvor bbilen som Karl brugte til turen Sjælland. Nøglerne til det hus som Susanne og Karl har solgt, er nemlig i bilen. Men den nybagte enke finder mere end det. Nemlig en parkeringsbøde. Og den beviser at Karl, den tro og trofaste livsledsager, ikke kun har været på Sjælland. Han har været i København. Hvor manden som havde s å meget styr på sit liv, at han aldrig ville risikere at få noget så idiotisk og unødvendigt som en parkeringsbøde.

Var Susanne langt fra sorgen,og midt i mistroen og behovet for at opklare hvad han havde lavet i hovedstaden stort set fylder alt. En sørgende datter, sørgende venner og arbejdskolleger forstår mindre og mindre af Susannes reaktioner og handlinger. Og det alt sammen bliver ikke mindre kompliseret af sandsynligheden for, at Karl har været meget tættere på sit eneste barn, Laura.

Karl skal begraves på Helgenæs, hvortil familiens sommerhus har bragt dem til, og hvor ikke mindst Karl har nydt at opholde sig. Et møde hos præsten, som kender karl ret godt, ender i et opgør mellem mor og datter. Og endnu værre går det ved selve begravelsen. En kvindelig kollega fra København har brugt en hel dag på at køre den lange vej, blot for at sige farvel. En umulig tanke for Susanne. Der må være noget galt. Kvinden ssom tilmed er smuk og attraktiv, må være grunden til Karls hemmelige smut til København, hvor han ikke engang besøgte sin datter og hendes familie, noget han aldrig ville drømme om, hvis ikke det var fordi der var noget helt galt ved besøget og parkeringsbøden. 

Jeg har i arbejdet med denne anmeldelse læst mig til, at en læser mente at bogen var langtrukken, og at det i øvrigt slet ikke var en thriller. En mening som jeg efter at jeg selv har læst "Min mands elskerinde" står lidt uforstånde overfor.

Min speciale når det gælder boganmeldelser, er krimi og spændingsromaner, hvor der oftest afhugges hoveder, hænder, eller i det mindste skydes eller i det mindste dræbes mindst én håndfuld uskyldige mennesker.

Men i denne roman er der ingen der dræbes, og det absolut eneste blod der flyder, kommer fra en af Susannes fødder. Hun har trådt på et glasskår. Allevel er værket som jeg oplevede det, 10 gange mere spændende end 90 % af de krimier og spændingsromaner, som jeg har læst de seneste år.

Sara Linderoth Bouchet fremviser med "Min mands elskerinde" modet og ikke mindst evnen til at fortælle en helt helt anderledes fængende og mærkelig roman om utroskab, hemmeligheder, og ikke mindst erindringer, som ofte betjener den virkelige virkelighed ekstremt dårligt.

Hvis man tjekker forfatterens baggrund, kan man sagtens forstå, at hun har evnerne og den fornødne viden til at en totalt anderledes men effektivt fungerende thriller uden bloddryppende scener, altså lige undtaget Susannes uheld med glasskår i et sommerhus.

Og det er så her, at jeg må komplimentere Politikens Forlag for udgivelsen. Det er umuligt at vide, hvor meget redaktionssekretæren har været involveret. Men flot gået. Både af forfatteren selv, og af forlaget.

Bjarne Wildau

Comments

Mest læste blogs den sidste måned

Boganmeldelse: Nu også som lydbog - Anderledes dansk og dramatisk spænding fra en verdensdel der er ukendt for de fleste

  KONGAMATO af Mikala Rosenkilde 668 sider Forlaget Dreamlitt   Findes som Paperback, E-bog, og lydbog.  Indlæst af Lars Poulsen, som er ny for mig. Da jeg skrev nedenstående anmeldelse af teksten, manglede indtalingen. Specielt de mindre forlag har det med at om ikke tøve, så i det mindste at vente lidt den ekstra udgift, en lydbog trækker med sig. Og før den så endelig er der, før man har resultatet mellem sine ører, opstår der en spænding. Hvem indtaler romanen, og hvor godt bliver resultatet? Indtaleren er ny for mig. Men han gør det faktisk godt. Stille og roligt, uden at jeg "slog mig" på ham. Hvis ikke jeg havde den specielle interesse som jeg nu har for indtalere og lydbøger, havde jeg sikkert bare oplevet romanen via øregangene uden at tænke mere over, hvem indtaleren var.               Tildeles fire ud af seks mulige højttalere Af Bjarne Wildau Tildeles 4 ud af 6 mulige bananer. En anderledes, måske lidt skæv spændingsroman. Ja men det var det jeg søgte. Og fandt. H

Boganmeldelse: Bragende dygtig forfatter lader sine LYTTERE i stikken

Fra Blokken Skrevet af Jonas T. Bengtsson Udgivet af Politikens Forlag 302 sider Findes som bog, E-bog, og som lydbog. 7. 13 timer. Indtalt af Jonas T. Bengtsson selv. 4 ud af 6 mulige bananer.   På mange måder er Politikens Forlag et af det absolut bedste af slagsen. Både for forfattere og os læsere. (Hvis du er i tvivl, så tjek lige diverse lister over de mest solgte bøger) . Derfor undre det mig meget, at Jonas T. Bengtsson har "fået lov" til selv at indtale sin tekst. Lytteoplevelse forstyrres eller saboteres af affekteret udtale. Malplacerede pauser. Understregning af enkelte ord. Osv.  Altså. Jeg ved godt at smag og behag er forskellige. Men da jeg efter et par timers lytning spurgte mine ører om præstationen, blev jeg pænt men velment bedt om at læse resten. Og det gjorde jeg så. Pludselig fik jeg "lov" til at opleve hvor dygtig en forfatter Jonas T. Bengtsson helt sikkert er. Herligt. 2 ud af 6 mulige mikrofoner. Af Bjarne Wildau Forlaget skriver om "

Boganmeldelse: Bjørnedansen - Måske den bedste thriller jeg nogensinde har læst

  Bjørnedansen af Anders Roslund og Stefan Thunberg 526 sider Udgivet af Forlaget Modtryk Lydbog indtalt af Thomas Gulstad 20. 13 timer Romanen er fra 2015.   5 ud af 6 mulige bananer   Jeg formoder at Thomas Gulstad har indtalt Bjørnedansen inden udgivelsen af den trykte bog. Thomas Gulstad er en af de indtalere i Danmark, som har en stemme født til indtaling, og så har han fornemmelsen for at fylde lige tilpas i forhold til den originale tekst. Tempoet passer mig også, jeg er en af de lyttere som gerne vil kunne følge med inde mellem ørerne. Sådan er det også i lydbogen Bjørnedansen. Smag og behag er forskellig, måske heldigvis når det gælder indtaling. Flot flot arbejde.   5 ud af 6 mulige mikrofoner Af Bjarne Wildau Forlaget skrev: Fire mænd ligger i en skov i udkanten af Stockholm og holder øje med vagten, der kontrollerer et af det svenske militærs hemmelige våbendepoter. Leo er hjernen bag det, der skal til at ske. Med sig har han sine yngre brødre, Felix og Vincent, og

Boganmeldelse: Geiger - svensk spion thriller - med kontant udbetaling ved "kasse 1"

Geiger Af Gustaf Skördeman Spionthiller368 sider Findes som bog, E-bog og lydbog 13 timer 6 min. 5 ud af 6 mulige bananer. Indlæst af Bent Otto Hansen, som leverer et meget flot stykke arbejde. Jeg læste de første 200 sider, men da lydbogen blev tilgængelig hos Mofibo, droppede jeg læsning af den tilsendte E-bog. Noget jeg aldrig fortrød. Indlæsningen tilføjer absolut noget ekstra til den i forvejen fremragende roman. Uden at dominere teksten vel at mærke. 5 ud af 6 mulige mikrofoner. Forlag: Hr. Ferdinand / Politikens Forlag Oversætter: Agnete Dorph Stjernfelt Forlaget skriver: Telefonen ringer, netop mens hun er ved at vinke farvel til sine børnebørn. Kun ét ord lyder i røret: Geiger. Hun har ventet på det i mere end 30 år. Hun ved hvad det betyder. Hun henter sit våben, skruer lyddæmperen på, presser pistolmundingen mod sin mands tinding og trykker aftrækkeren i bund. Den myrdede er Stellan Broman, hele Sveriges pensionerede tv-legende. Da politibetjenten Sara Nowak hører om mordet

Boganmeldelse: Steffen Groth FABERGÉS SIDSTE ÆG

FABERGÉS SIDSTE ÆG  Af Steffen Groth Sider: 476 Findes som bog og E-bog. Byens Forlag  ***** *    Af Bjarne Wildau Sara Kaufman. Matematisk student i New York. Hun skal besøge sin mormor Rebekka Stein, som sidder delvist lam i en kørestol. Matriark for en guldsmedeslægt som kan føres fire hundrede år tilbage. Sara har lovet at besøge hende. Og det skal hun nok. Helt sikkert. Men altså. Hun bliver forfulgt. En eller anden, måske flere er efter hende. Og det var det samme for to år siden. Da følte hun også at der var nogen efter hende. Hendes kæreste påstod at hun var skør. Der var sgu da ingen der forfulgte hende. To timer efter var han væk. Kæresten.  I øvrigt var der ingen som kunne skade Sara. Siden hendes forældre blev slået ihjel i trafikken har hun nemlig aldrig været svag. Super Woman, Firebird, Gwen Tennyson, Huntress. Når hun har brug for det, er hun dem alle sammen. Så hun klarer sig. Helt sikkert. Altså indtil videre. To måneder tidligere var der to