Skip to main content

Boganmeldelse: Sara Bouchet MIN MANDS ELSKERINDE

Forfatter: Sara Bouchet
Sider: 400
Findes som bog, E-bog, og lytteroman
Forlag: Politikens Forlag
  
******

Min mands elskerinde

Af Bjarne Wildau
En utrolig spændende og anderledes psykologisk spændingsroman om hemmeligheder og fejlerindringer hos de aller nærmeste, nemlig ægtefælle, voksne børn, og venner.

Susanne er endelig ankommet til det sydlige Frankrig, hvor hun sammen med sit livs partner Karl, vil skabe en ny tilværelse. Endelig. Pludselig banker det på døren. Og intet, som i absolut ingenting, bliver som før. Det er to høflige og venlige gendarmer. Hvad de vil? Jo. Det danske politi har bedt dem om at fortælle Susanne, at hendes mand for få timer siden er død. Formodentlig af et hjertestop. Et budskab der kan være slemt nok i sig selv. Men men men: 

Hele den sorgfulde og chokerende nyhed forplumres eller gøres sådan cirka tusind gange mere kompliseret via en enkelt detalje. Gendarmerne fortæller nemlig også at Karl er død på en færge som var på vej fra Sjælland til Aarhus. Derfor er Susanne helt sikker på at det hele må være en fejltagelse. Livspartneren gennem mere end 30 år havde nemlig ingen planer om at tage til Sjælland. Han skulle lige lige farvel til sine kolleger. i Jyllaand vel at mærke, for så dagen efter sætte sig i deres bil, og køre ned til sin kone, og deres fælles fremtid. I Frankrig.

Læs også miniportræt om Sara Bouchet

Få minutter efter at gendarmerne har givet hende nyheden som vil ændre hendes liv, ingen tvivl om det, ringer datteren Laura fra København. Grædende bekræfter hun, at hun har fået den samme nyhed. At hendes højt elskede far er død. På en færge fra Sjælland. Dagen efter mødes de to i Aarhus, hvor de som det første tager hen på politigården, hvor bbilen som Karl brugte til turen Sjælland. Nøglerne til det hus som Susanne og Karl har solgt, er nemlig i bilen. Men den nybagte enke finder mere end det. Nemlig en parkeringsbøde. Og den beviser at Karl, den tro og trofaste livsledsager, ikke kun har været på Sjælland. Han har været i København. Hvor manden som havde s å meget styr på sit liv, at han aldrig ville risikere at få noget så idiotisk og unødvendigt som en parkeringsbøde.

Var Susanne langt fra sorgen,og midt i mistroen og behovet for at opklare hvad han havde lavet i hovedstaden stort set fylder alt. En sørgende datter, sørgende venner og arbejdskolleger forstår mindre og mindre af Susannes reaktioner og handlinger. Og det alt sammen bliver ikke mindre kompliseret af sandsynligheden for, at Karl har været meget tættere på sit eneste barn, Laura.

Karl skal begraves på Helgenæs, hvortil familiens sommerhus har bragt dem til, og hvor ikke mindst Karl har nydt at opholde sig. Et møde hos præsten, som kender karl ret godt, ender i et opgør mellem mor og datter. Og endnu værre går det ved selve begravelsen. En kvindelig kollega fra København har brugt en hel dag på at køre den lange vej, blot for at sige farvel. En umulig tanke for Susanne. Der må være noget galt. Kvinden ssom tilmed er smuk og attraktiv, må være grunden til Karls hemmelige smut til København, hvor han ikke engang besøgte sin datter og hendes familie, noget han aldrig ville drømme om, hvis ikke det var fordi der var noget helt galt ved besøget og parkeringsbøden. 

Jeg har i arbejdet med denne anmeldelse læst mig til, at en læser mente at bogen var langtrukken, og at det i øvrigt slet ikke var en thriller. En mening som jeg efter at jeg selv har læst "Min mands elskerinde" står lidt uforstånde overfor.

Min speciale når det gælder boganmeldelser, er krimi og spændingsromaner, hvor der oftest afhugges hoveder, hænder, eller i det mindste skydes eller i det mindste dræbes mindst én håndfuld uskyldige mennesker.

Men i denne roman er der ingen der dræbes, og det absolut eneste blod der flyder, kommer fra en af Susannes fødder. Hun har trådt på et glasskår. Allevel er værket som jeg oplevede det, 10 gange mere spændende end 90 % af de krimier og spændingsromaner, som jeg har læst de seneste år.

Sara Linderoth Bouchet fremviser med "Min mands elskerinde" modet og ikke mindst evnen til at fortælle en helt helt anderledes fængende og mærkelig roman om utroskab, hemmeligheder, og ikke mindst erindringer, som ofte betjener den virkelige virkelighed ekstremt dårligt.

Hvis man tjekker forfatterens baggrund, kan man sagtens forstå, at hun har evnerne og den fornødne viden til at en totalt anderledes men effektivt fungerende thriller uden bloddryppende scener, altså lige undtaget Susannes uheld med glasskår i et sommerhus.

Og det er så her, at jeg må komplimentere Politikens Forlag for udgivelsen. Det er umuligt at vide, hvor meget redaktionssekretæren har været involveret. Men flot gået. Både af forfatteren selv, og af forlaget.

Bjarne Wildau

Comments

Mest læste blogs den sidste måned

Boganmeldelse: Kvinde set fra ryggen

  Kvinde set fra ryggen Jesper Wung-Sung Sideantal: 464 Udk. 10. marts 2021 1. udgave, 2. oplag Findes som indbundet, E-bog, og som lydbog - 11.47 timer Forlag: Politikens Forlag Af Bjarne Wildau Ida er en ganske ung pige med et ret almindeligt liv i Stubbekøbing. Det vil sige, hendes lillebror døde for flere år siden. Hendes mor havde store psykiske problemer. Røg ind og ud af Oringe Sindsygehospital. Pludselig sker der noget. Idas storebror kommer i sommeren 1890 hjem på ferie fra Kunstakademiet i hovedstaden. Men han kommer ikke alene. Med sig har han sin medstuderende, den jævnaldrende Vilhelm Hammershøi, som har rødder i en velhavende familie.    Da Vilhelm Hammershøi nogle uger senere gør sig klar til at rejse hjem, har han og Ida dårligt talt sammen. Alligevel spørger han hende, om hun vil blive hans forlovede. Og sådan bliver det. Hun siger ja til en mand, et menneske, og kunstneren sætter en ring på et motiv.    Svigermoren, den formuende Frederikke Hammershøi, har fra fødsle

Boganmeldelse: Ny thriller om medicinalindustrien

  Boganmeldelse: Ny thriller om medicinalindustrien   Clearmind af Steffen Groth 428 sider Udgivet af Byens Forlag               Tildeles fire ud af seks mulige "Bananer"   Af Bjarne Wildau Det er godt nok sjældent at en spændingsforfatter er s å aktuel med en thriller, som danske Steffen Groth er med sin nyeste thriller "Clearmind". Titlen er samtidigt navnet på et epokegørende medicin.    Og som læser kommer man ind i historien, netop der hvor en direktør for Danming myrdes i en togkupe. Alle de dokumenter som den centrale direktør havde med sig, forsvinder sammen med en millionformue, der "løftes" ud af direktøren formodentlig hemmelige bankkonti.    Forlaget skriver: Ex-direktør i WHO udgiver roman om medicinalindustriens skyggesider. "Verden er aldrig rigtig sort og hvid. Den er grå. Meget grå. Og det er medicinalindustrien et godt eksempel på. På den ene side laver  den medicin, som er  til gavn for mange. Det er dens hvide side. På

Stemmen bag lydbogen: Indlæser fik nyheden om sin egen mors død i tiden mellem to kapitler

Af Bjarne Wildau   Hvis du er en ud af de tusinder og atter tusinder som lytter til bøger - har du nogensinde tænkt på en indlæsers hverdag? Hvad spiser indlæseren til morgenmad? Kan en indlæser blive syg af læse en modbydelig roman? Og hvad med arbejdsskader?    Svarene kommer her. Jo da. Jeg ved godt at mennesker, også indlæsere er forskellige. Så i denne omgang må du nøjes med en af de mest kendte, nemlig Bent Otto Hansen.     Gennem de sidste næsten to årtier har han indlæst et sted mellem 300 og 400 bøger. Ikke mindst Jo Nesbøs legendariske serie om Harry Hole.     Bent Otto Hansen har indtalt hundredvis af romaner. Blandt meget den norske forfatter Jo Nesbø´ssamlede "voksne" forfatterskab.     Han er vokset op i Vangede, og før det i en embedsbolig på Gentofte Amtssygehus. Faderen var varmemester, og moderen sygehjælper. Drømmen over dem alle da han var ungdom, var at komme ind på journalisthøjskolen i Aarhus. Nemlig via en af to årlige optagelsesprøver. Uden at indgang

Elsket svensk forfatter lancerer godt skrevet Malagaserie med tynd handling

  Inden skyerne kommer Forfatter: Mari Jungstedt Udgivet af People's Serie: Malaga bind 1 Sider: 300 Findes som bog, E-bog og lydbog (7.12 timer). Indtalte af Peter Pilegaard som er ny for mig. Hans stemmer fylder, uden at stjæle opmærksomheden fra handlingen. Rytmen passede mig fint, ikke for korte eller for lange pauser. Flot arbejde.   Tildeles 4 ud af 6 mulige mikrofoner. Af Bjarne Wildau   Tildeles tre ud af seks mulige bananer Reelt kan jeg ikke huske, om jeg tidligere har haft fat i en af Mari Jungstedt femikrimier. Hvis jeg har, har jeg lagt den fra mig inden jeg kom ret langt. Med den nye Malagaseries første titel, "Inden skyerne kommer" så jeg en chance for at hoppe på toget i tide. Og... jeg har tidligere været på ferie på Solkysten med Tjæreborg, og senere som journalist været på en reportagetur i området, hvor jeg lavede artikler om danskere, deres tilholdssteder, den danske kirke, osv osv. Så hvorfor ikke? Forlagets presseafdeling skrev: Gymnas

Boganmeldelse: Dronninggambit TV-serien fra Netflix bygger på romanen med samme titel, som er fantastisk læsning

    Walter Tevis: Dronninggambit   Udgivet af Lindhardt & Ringhof i 2016 352 sider. Findes som bog og E-bog Udkommer i ny udgave den 23 februar 2021     Tildeles fem bananer ud af seks mulige. Af Bjarne Wildau Den lille skolepige Elizabeth mistede sin far da hun var ganske lille. Som otteårig blev hendes mor dræbt i en trafikulykke. Optagelse på et religiøst børnehjem blev løsningen. Store sovesale. Vagt ude på gangen. Ups. Jeg var lige ved at glemme vitamin og beroligende piller. Samme med kirkegang og salmesang. Det rimer. Og passer. En af hverdagens pligter førte hende ned i skolens kælder. En gammel tyk mand, skolens pedel, sad på en stol ved et bord. Han kiggede mest på et mærkeligt bræt, lidt som det hun havde brugt til dam. Hvide og sorte felter. Han spillede faktisk med de mærkelige figurer. Elizabeth spurgte hvad det var. Pedellen var tvær. Måtte vistnok ikke snakke med skolens elever. Beth, som hun faktisk blev kaldt, spurgte og spurgte. Hvorfor dit og hvorfor dat.Tre fi