Skip to main content

Boganmeldelse: Jørn Lier Horst - OND VILJE

Jørn Lier Horst om OND VILJE******
Af Bjarne Wildau

Sagen om flere seriemord blev opklaret. Tom Kerr blev arresteret og fik sin dom. Men der er stadig et bestialsk drab, som mangler en tilståelse. Afdelingen som tager sig af uopklarede mord, også kaldet "cold case" har længe troet på, at Tom Kerr har haft en partner, af politiet kaldet Den Anden. 

Reelt er massemorderen spærret inde med kun mikroskopiske chancer for nogensinde at blive løsladt. Og han tilstår drabet på en ung kvinde, som aldrig er blevet fundet. I den proces går Tom Kerr med til vise politiet, hvor han har gravet det parterede lig ned.

Efterforskeren Adrian Stiller fra "Cold Case" satser på at lokke Den Anden til, har måske ikke helt styr på sikkerheden, da han med Tom Kerr i håndjern og fodlænker, og en større styrke af politifolk tager af sted fra fængslet. Ikke mindst William Wisting, hovedpersonen i den tidligere norske efterforsker og nuværende forfatter Jørn Lier Horsts krimiserier, som får ansvaret for aktionen fordi liget efter sigende skulle befinde sig i hans politikreds. Journalisten Line er af Adrian Stiller hyret til at filme rekontruktionen. Line er datter William Wisting, og hun har tidligere medvirket til opklaring af vanskelige sager. 


Forfatter: Jørn Lier Horst
På dansk ved: Rolf Stavnem
Serie: Serien om William Wisting
Sider: 334
Omslag: Indbundet
Forlag: Modtryk

Hvordan er det nu Murphys love lyder? Hvis oget kan gå galt - så går det galt. Og det gør det. Den Anden har formodentlig været på spil. Kerr falder et par gange, og slipper for fodlænkerne. Og lille håndfuld politifolk, der i blandt den unge politibetjent Maren Dokken, bliver såret da en granat bliver udløst af en snubletråd. Tom Kerr flygter. Og nu er han bevæbnet.

Læs også:
Boganmeldelse: Morten Hesseldahl MALINS EFTERÅR H E R!


Boganmeldelse: Steffen Groth - FABERGÉS SIDSTE ÆG - H E R!Boganmeldelse: Sara Bouchet - MIN MANDS ELSKERINDE H E R!


Boganmeldelse: Camilla Grebe - SKYGGEJÆGEREN H E R!

Rigtigt gættet. Der fra spinner forfatteren sig en fantastisk historie, en romaan om ondskab, hvor faglig uduelighed, særintereser og hævnlyst indenfor politiets egne rækker bliver blandet op med en forholdsvis almindelig opklaringshistorie. Alminde og almindelig. Måske ikke helt. 

Ond Vilje er den tredje roman i en cold case kvartet. Og nej, du behøver ikke at begynde med første bind i samme serie. 

Jørn Lier Horst, 50.

Ved lidt af en tilfældighed kom jeg for godt et år siden i gang med Jørn Lier Horst´s forfatterskab. En glædelig overraskelse. Ond Vilje er dog min første i den nuværende serie.

Men Horst har stadig evnen til at skabe spænding fra første side. Historien er godt udtænkt. Der bliver sendt nogle realistiske løsningsmuligheder af sted. Oftest i hver deres retning. Det er først henne mod de sidste 50 sider, at jeg føler mig kompetent til at gætte på krimigådens løsning.

Jeg kan huske mine egne negative tanker da jeg læste den første af Liers romaner, hvor hans datter som lokaljournalist uundgåeligt blandes ind i handlingen. Husker at jeg krummede tæer. Opfattede den del af historien som usansyndligt. Men for pokker da. Tricket fungerer, i hvert fald for mig. Også selv om  God læselyst.


Comments

Mest læste blogs den sidste måned

Boganmeldelse: Bjørnedansen - Måske den bedste thriller jeg nogensinde har læst

Bjørnedansen af Anders Roslund og Stefan Thunberg
526 sider
Udgivet af Forlaget Modtryk Lydbog indtalt af Thomas Gulstad 20. 13 timer
Romanen er fra 2015.
5 ud ad 6 mulige bananer
Jeg formoder at Thomas Gulstad har indtalt Bjørnedansen inden udgivelsen af den trykte bog. Thomas Gulstad er en af de indtalere i Danmark, som har en stemme født til indtaling, og så har han fornemmelsen for at fylde lige tilpas i forhold til den originale tekst. Tempoet passer mig også, jeg er en af de lyttere som gerne vil kunne følge med inde mellem ørerne. Sådan er det også i lydbogen Bjørnedansen. Smag og behag er forskellig, måske heldigvis når det gælder indtaling. Flot flot arbejde. 5 ud af 6 mulige mikrofoner
Af Bjarne Wildau
Forlaget skrev: Fire mænd ligger i en skov i udkanten af Stockholm og holder øje med vagten, der kontrollerer et af det svenske militærs hemmelige våbendepoter. Leo er hjernen bag det, der skal til at ske. Med sig har han sine yngre brødre, Felix og Vincent, og barndomsvennen J…

Stemmen bag bogen: Kongelig skuespiller har gjort indlæsning af bøger til sit erhverv

Af Bjarne Wildau
Man kan ikke ligefrem påstå, at Henrik Hartvig Jørgensen mangler titler. Kongelig skuespiller. Instruktør. Teaterleder. Jordomrejser. Sælger. Og ikke mindst den seneste titel:       Indlæser.       Som han holder fast i indtil videre. Ikke mindst fordi lydbøger er en del af bogbranchen som udvikler sig enormt. Tag nu bare Mofibo, som i januar i år "solgte" mere end 3 millioner timers lyd.     - Mit talent som skuespiller var OK, men ikke opsigtsvækkende – undtagen som et rigtig dumt svin, det var jeg foruroligende god til. Midt i 00’erne, hvor jeg ikke havde så meget at lave som skuespiller, var der en kær kollega som opfordrede mig til at give indlæsning af bøger en chance. Og jeg fik chancen for at bevise hvad jeg kunne af "DBC Medier / Biblioteksmedier" med indlæsning Alice Hofmanns “Den Blå Dagbog”, fortæller Henrik Hartvig Jørgensen. Og han fortsætter:     -  Jeg skulle lige finde ud af, hvordan jeg skulle lægge mit fortælle-fokus, altså hvordan je…

Boganmeldelse: Et brag af en familiekrønike - en oplagt kandidat til årets "et eller andet"

Af Bjarne Wildau
Højsangen fra Palermovej Af Annette Bjergfeldt 362 sider Findes som bog, E-bog, og som lytterroman indtalt af Githa Lehmann
5 ud af 6 mulige stjerner
Det tog mig tre dage, sludder, tre døgn at læse Højsangen fra Palermovej. Og hvilke tre vidunderlige døgn. Altså. Hvorfor ikke begynde med begyndelsen, så du ligesom får et sving med, nej ikke en vognstang, men noget andet pædagogisk, et kærligt lods i røven. Få nu læst den bog. Begyndelsen, undskyld, men nu får du den. 
En dværg af en grossersøn fra vores hovedstad, skæv i kroppen var han også, rejser til det daværende Petrograd (Sct. Petersborg) for at bevise at han er den fødte forretningmand. Efter ankomsten tager han som det første cirkus i Cirkus Sowalskaja. Her møder han den oversavede kvinde, Varinka, en for ham gigantisk kvinde på 150 cm. Han ved ikke, at hun lige har mistet sin elskede trapetsartist, som ved et uheld landede i en cirkus(flod)hest mund. Anden gang dværgen tog til Petrograd, var det for at gifte sig med c…

Serier: Underholdende og fantastisk godt skrevet serie om kriminalassistent Erik Otto Falster & hans makker

GUD ER BARE HUND STAVET BAGFRA af Christian Frost Udgivet af People´s Press Findes som bog, E-bog og lydbog (13.14 timer) 405 sider.
5 ud af 6 mulige bananer
Romanen er indlæst af Karsten Pharao. Og han gør det aldeles fremragende. Den tekst han har haft foran sig, rummer utroligt mange vidt forskellige scener og situationer. Den ene mere rablende, vanvittig eller morsom end den anden. Det samme gælder de personer, forfatteren har skabt. Det hele oversættes eller forvandles suverænt til lyd. Vel at mærkes uden at jeg som lytter følte at jeg mistede forbindelsen til den originale tekst.
5 ud af 6 mulige mikrofoner
Af Bjarne Wildau Jeg har læst et sted at der hvert eneste år udgives i Danmark udgives cirka 800 krimier og eller spændingsromaner. Jeg nævner det her, fordi den enorme mængde må være den eneste grund til, at jeg har overset både forfatteren Christian Frost og hans for mig fantastiske triologi om kriminalassistent Erik Otto Falster og hans makker. Første bind i serien: Gud er bare hu…

Boganmeldelse: Geiger - svensk spion thriller - med kontant udbetaling ved "kasse 1"

Geiger Af Gustaf Skördeman
Spionthiller368 sider
Findes som bog, E-bog og lydbog 13 timer 6 min.
5 ud af 6 mulige bananer.
Indlæst af Bent Otto Hansen, som leverer et meget flot stykke arbejde. Jeg læste de første 200 sider, men da lydbogen blev tilgængelig hos Mofibo, droppede jeg læsning af den tilsendte E-bog. Noget jeg aldrig fortrød. Indlæsningen tilføjer absolut noget ekstra til den i forvejen fremragende roman. Uden at dominere teksten vel at mærke. 5 ud af 6 mulige mikrofoner.
Forlag: Hr. Ferdinand / Politikens Forlag Oversætter: Agnete Dorph Stjernfelt
Forlaget skriver: Telefonen ringer, netop mens hun er ved at vinke farvel til sine børnebørn. Kun ét ord lyder i røret: Geiger. Hun har ventet på det i mere end 30 år. Hun ved hvad det betyder. Hun henter sit våben, skruer lyddæmperen på, presser pistolmundingen mod sin mands tinding og trykker aftrækkeren i bund. Den myrdede er Stellan Broman, hele Sveriges pensionerede tv-legende. Da politibetjenten Sara Nowak hører om mordet blander …