Skip to main content

Boganmeldelse: Jørn Lier Horst - OND VILJE

Jørn Lier Horst om OND VILJE******
Af Bjarne Wildau

Sagen om flere seriemord blev opklaret. Tom Kerr blev arresteret og fik sin dom. Men der er stadig et bestialsk drab, som mangler en tilståelse. Afdelingen som tager sig af uopklarede mord, også kaldet "cold case" har længe troet på, at Tom Kerr har haft en partner, af politiet kaldet Den Anden. 

Reelt er massemorderen spærret inde med kun mikroskopiske chancer for nogensinde at blive løsladt. Og han tilstår drabet på en ung kvinde, som aldrig er blevet fundet. I den proces går Tom Kerr med til vise politiet, hvor han har gravet det parterede lig ned.

Efterforskeren Adrian Stiller fra "Cold Case" satser på at lokke Den Anden til, har måske ikke helt styr på sikkerheden, da han med Tom Kerr i håndjern og fodlænker, og en større styrke af politifolk tager af sted fra fængslet. Ikke mindst William Wisting, hovedpersonen i den tidligere norske efterforsker og nuværende forfatter Jørn Lier Horsts krimiserier, som får ansvaret for aktionen fordi liget efter sigende skulle befinde sig i hans politikreds. Journalisten Line er af Adrian Stiller hyret til at filme rekontruktionen. Line er datter William Wisting, og hun har tidligere medvirket til opklaring af vanskelige sager. 


Forfatter: Jørn Lier Horst
På dansk ved: Rolf Stavnem
Serie: Serien om William Wisting
Sider: 334
Omslag: Indbundet
Forlag: Modtryk

Hvordan er det nu Murphys love lyder? Hvis oget kan gå galt - så går det galt. Og det gør det. Den Anden har formodentlig været på spil. Kerr falder et par gange, og slipper for fodlænkerne. Og lille håndfuld politifolk, der i blandt den unge politibetjent Maren Dokken, bliver såret da en granat bliver udløst af en snubletråd. Tom Kerr flygter. Og nu er han bevæbnet.

Læs også:
Boganmeldelse: Morten Hesseldahl MALINS EFTERÅR H E R!


Boganmeldelse: Steffen Groth - FABERGÉS SIDSTE ÆG - H E R!Boganmeldelse: Sara Bouchet - MIN MANDS ELSKERINDE H E R!


Boganmeldelse: Camilla Grebe - SKYGGEJÆGEREN H E R!

Rigtigt gættet. Der fra spinner forfatteren sig en fantastisk historie, en romaan om ondskab, hvor faglig uduelighed, særintereser og hævnlyst indenfor politiets egne rækker bliver blandet op med en forholdsvis almindelig opklaringshistorie. Alminde og almindelig. Måske ikke helt. 

Ond Vilje er den tredje roman i en cold case kvartet. Og nej, du behøver ikke at begynde med første bind i samme serie. 

Jørn Lier Horst, 50.

Ved lidt af en tilfældighed kom jeg for godt et år siden i gang med Jørn Lier Horst´s forfatterskab. En glædelig overraskelse. Ond Vilje er dog min første i den nuværende serie.

Men Horst har stadig evnen til at skabe spænding fra første side. Historien er godt udtænkt. Der bliver sendt nogle realistiske løsningsmuligheder af sted. Oftest i hver deres retning. Det er først henne mod de sidste 50 sider, at jeg føler mig kompetent til at gætte på krimigådens løsning.

Jeg kan huske mine egne negative tanker da jeg læste den første af Liers romaner, hvor hans datter som lokaljournalist uundgåeligt blandes ind i handlingen. Husker at jeg krummede tæer. Opfattede den del af historien som usansyndligt. Men for pokker da. Tricket fungerer, i hvert fald for mig. Også selv om  God læselyst.


Comments

Mest læste blogs den sidste måned

Boganmeldelse: Flot og troværdig krigsroman med kvindelig feltpræst i hovedrolle

Af Bjarne Wildau
Pige på mission - roman af Susanne Lykke 304 siderFindes som bog, E-bog og som lydbog. 9.11 timer. Udgivet af Rydendahl Forlag.
4 ud af 6 mulige bananer til Susanne Lykke.
Indlæst af Louise Davidsen. Havde aldrig hørt om hende. Men hendes indtaling blev en glædelig overraskelse. Perfekt oversættelse fra tekst til lyd, fra øjne til øregange. Hvis ikke jeg som lytter vidste at jeg skulle anmelde både den trykte roman og indtalingen, havde jeg måske ikke tildelt indtalingen én eneste tanke. Sig det ikke til nogen, men det er stort set den største anerkendelse jeg kan give en indlæser.
4 ud af 6 højtalere til Louise Davidsen.
Forlaget skriver: Elly Flodin udsendes af Danmark som feltpræst i Camp Nordlys. Hun støtter soldaterne gennem samtaler, når de har været under angreb i felten, og hun arrangerer sociale arrangementer i lejren. Dér oplever hun en frigørelse fra sit gamle liv.      Ligeledes bliver hendes far, den gamle sognepræst Erik Flodin, tvunget til at give slip på sin d…

Fokus på serier: Blå Mandag - fremragende thriller om psykoterapeuten Frieda Klein

Blå Mandag af "Nicci French" Første bind i serien med psykoterapeuten Frieda Klein i hovedrollen. 349 sider
4 ud af 6 bananer. Lydbog 9 timer og 47 min. Indlæst af Sara Ullner. 4 ud af 6 mulige mikrofoner. Skuespiller Sara Ullner har indlæst "Blå Mandag", og det gør hun aldeles fremragende. Et godt nyt bekendtskab. I romanen optræder en ukrainsk gæstehåndværker. Glemmer nok ikke måden hun oversætter hans accent. Fint uden at overspille.
Forlaget skriver: Blå mandag er det første og overrumplende bind i en ny spændingsserie med psykoterapeuten Frieda Klein i hovedrollen.      Hun har etableret sig med egen klinik og har en særlig evne til at hjælpe sine klienter  godt videre i livet. Hun har en kæreste, og omkring hende møder vi en række gennemgående karakterer: mentoren Reuben, praktikanten Jack, ukraineren Josef, hendes brors ekskone og deres datter.      Og i de første bøger også kriminalinspektør Malcolm Karlsson og hans team.En lille dreng er sporløst forsvundet, og Lond…

Serier: Underholdende og fantastisk godt skrevet serie om kriminalassistent Erik Otto Falster & hans makker

GUD ER BARE HUND STAVET BAGFRA af Christian Frost Udgivet af People´s Press Findes som bog, E-bog og lydbog (13.14 timer) 405 sider.
5 ud af 6 mulige bananer
Romanen er indlæst af Karsten Pharao. Og han gør det aldeles fremragende. Den tekst han har haft foran sig, rummer utroligt mange vidt forskellige scener og situationer. Den ene mere rablende, vanvittig eller morsom end den anden. Det samme gælder de personer, forfatteren har skabt. Det hele oversættes eller forvandles suverænt til lyd. Vel at mærkes uden at jeg som lytter følte at jeg mistede forbindelsen til den originale tekst.
5 ud af 6 mulige mikrofoner
Af Bjarne Wildau Jeg har læst et sted at der hvert eneste år udgives i Danmark udgives cirka 800 krimier og eller spændingsromaner. Jeg nævner det her, fordi den enorme mængde må være den eneste grund til, at jeg har overset både forfatteren Christian Frost og hans for mig fantastiske triologi om kriminalassistent Erik Otto Falster og hans makker. Første bind i serien: Gud er bare hu…

Stemmen bag lydbogen: Indlæser fik nyheden om sin egen mors død i tiden mellem to kapitler

Bent Otto Hansen lydstudie de første otte til 10 år af hans tid som indlæser.  Skumgummipuderne giver bedre lyd.   Det sorte mellem indlæseren og iPad´ er mikrofonen.
Af Bjarne Wildau Hvis du er en ud af de tusinder og atter tusinder som lytter til bøger - har du nogensinde tænkt på en indlæsers hverdag? Hvad spiser indlæseren til morgenmad? Kan en indlæser blive syg af læse en modbydelig roman? Og hvad med arbejdsskader?    Svarene kommer her. Jo da. Jeg ved godt at mennesker, også indlæsere er forskellige. Så i denne omgang må du nøjes med en af de mest kendte, nemlig Bent Otto Hansen.     Gennem de sidste næsten to årtier har han indlæst et sted mellem 300 og 400 bøger. Ikke mindst Jo Nesbøs legendariske serie om Harry Hole.
Hvis du har lyttet til de seneste bøger i "Harry Hole" serien, er det måske spændende at vide, at indtalingen er foregået i denne lille telefonbox. Her under har du bent Ottos lykkebamser, som tjekker om hans mave rumler for meget, og som er bekymrede for at…

Stemmen bag bogen: Kongelig skuespiller har gjort indlæsning af bøger til sit erhverv

Af Bjarne Wildau
Man kan ikke ligefrem påstå, at Henrik Hartvig Jørgensen mangler titler. Kongelig skuespiller. Instruktør. Teaterleder. Jordomrejser. Sælger. Og ikke mindst den seneste titel:       Indlæser.       Som han holder fast i indtil videre. Ikke mindst fordi lydbøger er en del af bogbranchen som udvikler sig enormt. Tag nu bare Mofibo, som i januar i år "solgte" mere end 3 millioner timers lyd.     - Mit talent som skuespiller var OK, men ikke opsigtsvækkende – undtagen som et rigtig dumt svin, det var jeg foruroligende god til. Midt i 00’erne, hvor jeg ikke havde så meget at lave som skuespiller, var der en kær kollega som opfordrede mig til at give indlæsning af bøger en chance. Og jeg fik chancen for at bevise hvad jeg kunne af "DBC Medier / Biblioteksmedier" med indlæsning Alice Hofmanns “Den Blå Dagbog”, fortæller Henrik Hartvig Jørgensen. Og han fortsætter:     -  Jeg skulle lige finde ud af, hvordan jeg skulle lægge mit fortælle-fokus, altså hvordan je…