Skip to main content

Boganmeldelse: Jørn Lier Horst - OND VILJE

Jørn Lier Horst om OND VILJE******
Af Bjarne Wildau

Sagen om flere seriemord blev opklaret. Tom Kerr blev arresteret og fik sin dom. Men der er stadig et bestialsk drab, som mangler en tilståelse. Afdelingen som tager sig af uopklarede mord, også kaldet "cold case" har længe troet på, at Tom Kerr har haft en partner, af politiet kaldet Den Anden. 

Reelt er massemorderen spærret inde med kun mikroskopiske chancer for nogensinde at blive løsladt. Og han tilstår drabet på en ung kvinde, som aldrig er blevet fundet. I den proces går Tom Kerr med til vise politiet, hvor han har gravet det parterede lig ned.

Efterforskeren Adrian Stiller fra "Cold Case" satser på at lokke Den Anden til, har måske ikke helt styr på sikkerheden, da han med Tom Kerr i håndjern og fodlænker, og en større styrke af politifolk tager af sted fra fængslet. Ikke mindst William Wisting, hovedpersonen i den tidligere norske efterforsker og nuværende forfatter Jørn Lier Horsts krimiserier, som får ansvaret for aktionen fordi liget efter sigende skulle befinde sig i hans politikreds. Journalisten Line er af Adrian Stiller hyret til at filme rekontruktionen. Line er datter William Wisting, og hun har tidligere medvirket til opklaring af vanskelige sager. 


Forfatter: Jørn Lier Horst
På dansk ved: Rolf Stavnem
Serie: Serien om William Wisting
Sider: 334
Omslag: Indbundet
Forlag: Modtryk

Hvordan er det nu Murphys love lyder? Hvis oget kan gå galt - så går det galt. Og det gør det. Den Anden har formodentlig været på spil. Kerr falder et par gange, og slipper for fodlænkerne. Og lille håndfuld politifolk, der i blandt den unge politibetjent Maren Dokken, bliver såret da en granat bliver udløst af en snubletråd. Tom Kerr flygter. Og nu er han bevæbnet.

Læs også:
Boganmeldelse: Morten Hesseldahl MALINS EFTERÅR H E R!


Boganmeldelse: Steffen Groth - FABERGÉS SIDSTE ÆG - H E R!Boganmeldelse: Sara Bouchet - MIN MANDS ELSKERINDE H E R!


Boganmeldelse: Camilla Grebe - SKYGGEJÆGEREN H E R!

Rigtigt gættet. Der fra spinner forfatteren sig en fantastisk historie, en romaan om ondskab, hvor faglig uduelighed, særintereser og hævnlyst indenfor politiets egne rækker bliver blandet op med en forholdsvis almindelig opklaringshistorie. Alminde og almindelig. Måske ikke helt. 

Ond Vilje er den tredje roman i en cold case kvartet. Og nej, du behøver ikke at begynde med første bind i samme serie. 

Jørn Lier Horst, 50.

Ved lidt af en tilfældighed kom jeg for godt et år siden i gang med Jørn Lier Horst´s forfatterskab. En glædelig overraskelse. Ond Vilje er dog min første i den nuværende serie.

Men Horst har stadig evnen til at skabe spænding fra første side. Historien er godt udtænkt. Der bliver sendt nogle realistiske løsningsmuligheder af sted. Oftest i hver deres retning. Det er først henne mod de sidste 50 sider, at jeg føler mig kompetent til at gætte på krimigådens løsning.

Jeg kan huske mine egne negative tanker da jeg læste den første af Liers romaner, hvor hans datter som lokaljournalist uundgåeligt blandes ind i handlingen. Husker at jeg krummede tæer. Opfattede den del af historien som usansyndligt. Men for pokker da. Tricket fungerer, i hvert fald for mig. Også selv om  God læselyst.


Comments

Mest læste blogs den sidste måned

Boganmeldelse: Nu også som lydbog - Anderledes dansk og dramatisk spænding fra en verdensdel der er ukendt for de fleste

  KONGAMATO af Mikala Rosenkilde 668 sider Forlaget Dreamlitt   Findes som Paperback, E-bog, og lydbog.  Indlæst af Lars Poulsen, som er ny for mig. Da jeg skrev nedenstående anmeldelse af teksten, manglede indtalingen. Specielt de mindre forlag har det med at om ikke tøve, så i det mindste at vente lidt den ekstra udgift, en lydbog trækker med sig. Og før den så endelig er der, før man har resultatet mellem sine ører, opstår der en spænding. Hvem indtaler romanen, og hvor godt bliver resultatet? Indtaleren er ny for mig. Men han gør det faktisk godt. Stille og roligt, uden at jeg "slog mig" på ham. Hvis ikke jeg havde den specielle interesse som jeg nu har for indtalere og lydbøger, havde jeg sikkert bare oplevet romanen via øregangene uden at tænke mere over, hvem indtaleren var.               Tildeles fire ud af seks mulige højttalere Af Bjarne Wildau Tildeles 4 ud af 6 mulige bananer. En anderledes, måske lidt skæv spændingsroman. Ja men det var det jeg søgte. Og fandt. H

Boganmeldelse: Bragende dygtig forfatter lader sine LYTTERE i stikken

Fra Blokken Skrevet af Jonas T. Bengtsson Udgivet af Politikens Forlag 302 sider Findes som bog, E-bog, og som lydbog. 7. 13 timer. Indtalt af Jonas T. Bengtsson selv. 4 ud af 6 mulige bananer.   På mange måder er Politikens Forlag et af det absolut bedste af slagsen. Både for forfattere og os læsere. (Hvis du er i tvivl, så tjek lige diverse lister over de mest solgte bøger) . Derfor undre det mig meget, at Jonas T. Bengtsson har "fået lov" til selv at indtale sin tekst. Lytteoplevelse forstyrres eller saboteres af affekteret udtale. Malplacerede pauser. Understregning af enkelte ord. Osv.  Altså. Jeg ved godt at smag og behag er forskellige. Men da jeg efter et par timers lytning spurgte mine ører om præstationen, blev jeg pænt men velment bedt om at læse resten. Og det gjorde jeg så. Pludselig fik jeg "lov" til at opleve hvor dygtig en forfatter Jonas T. Bengtsson helt sikkert er. Herligt. 2 ud af 6 mulige mikrofoner. Af Bjarne Wildau Forlaget skriver om "

Boganmeldelse: Bjørnedansen - Måske den bedste thriller jeg nogensinde har læst

  Bjørnedansen af Anders Roslund og Stefan Thunberg 526 sider Udgivet af Forlaget Modtryk Lydbog indtalt af Thomas Gulstad 20. 13 timer Romanen er fra 2015.   5 ud af 6 mulige bananer   Jeg formoder at Thomas Gulstad har indtalt Bjørnedansen inden udgivelsen af den trykte bog. Thomas Gulstad er en af de indtalere i Danmark, som har en stemme født til indtaling, og så har han fornemmelsen for at fylde lige tilpas i forhold til den originale tekst. Tempoet passer mig også, jeg er en af de lyttere som gerne vil kunne følge med inde mellem ørerne. Sådan er det også i lydbogen Bjørnedansen. Smag og behag er forskellig, måske heldigvis når det gælder indtaling. Flot flot arbejde.   5 ud af 6 mulige mikrofoner Af Bjarne Wildau Forlaget skrev: Fire mænd ligger i en skov i udkanten af Stockholm og holder øje med vagten, der kontrollerer et af det svenske militærs hemmelige våbendepoter. Leo er hjernen bag det, der skal til at ske. Med sig har han sine yngre brødre, Felix og Vincent, og

Boganmeldelse: Geiger - svensk spion thriller - med kontant udbetaling ved "kasse 1"

Geiger Af Gustaf Skördeman Spionthiller368 sider Findes som bog, E-bog og lydbog 13 timer 6 min. 5 ud af 6 mulige bananer. Indlæst af Bent Otto Hansen, som leverer et meget flot stykke arbejde. Jeg læste de første 200 sider, men da lydbogen blev tilgængelig hos Mofibo, droppede jeg læsning af den tilsendte E-bog. Noget jeg aldrig fortrød. Indlæsningen tilføjer absolut noget ekstra til den i forvejen fremragende roman. Uden at dominere teksten vel at mærke. 5 ud af 6 mulige mikrofoner. Forlag: Hr. Ferdinand / Politikens Forlag Oversætter: Agnete Dorph Stjernfelt Forlaget skriver: Telefonen ringer, netop mens hun er ved at vinke farvel til sine børnebørn. Kun ét ord lyder i røret: Geiger. Hun har ventet på det i mere end 30 år. Hun ved hvad det betyder. Hun henter sit våben, skruer lyddæmperen på, presser pistolmundingen mod sin mands tinding og trykker aftrækkeren i bund. Den myrdede er Stellan Broman, hele Sveriges pensionerede tv-legende. Da politibetjenten Sara Nowak hører om mordet

Boganmeldelse: Steffen Groth FABERGÉS SIDSTE ÆG

FABERGÉS SIDSTE ÆG  Af Steffen Groth Sider: 476 Findes som bog og E-bog. Byens Forlag  ***** *    Af Bjarne Wildau Sara Kaufman. Matematisk student i New York. Hun skal besøge sin mormor Rebekka Stein, som sidder delvist lam i en kørestol. Matriark for en guldsmedeslægt som kan føres fire hundrede år tilbage. Sara har lovet at besøge hende. Og det skal hun nok. Helt sikkert. Men altså. Hun bliver forfulgt. En eller anden, måske flere er efter hende. Og det var det samme for to år siden. Da følte hun også at der var nogen efter hende. Hendes kæreste påstod at hun var skør. Der var sgu da ingen der forfulgte hende. To timer efter var han væk. Kæresten.  I øvrigt var der ingen som kunne skade Sara. Siden hendes forældre blev slået ihjel i trafikken har hun nemlig aldrig været svag. Super Woman, Firebird, Gwen Tennyson, Huntress. Når hun har brug for det, er hun dem alle sammen. Så hun klarer sig. Helt sikkert. Altså indtil videre. To måneder tidligere var der to