Skip to main content

Boganmeldelse: Jørn Lier Horst - OND VILJE

Jørn Lier Horst om OND VILJE******
Af Bjarne Wildau

Sagen om flere seriemord blev opklaret. Tom Kerr blev arresteret og fik sin dom. Men der er stadig et bestialsk drab, som mangler en tilståelse. Afdelingen som tager sig af uopklarede mord, også kaldet "cold case" har længe troet på, at Tom Kerr har haft en partner, af politiet kaldet Den Anden. 

Reelt er massemorderen spærret inde med kun mikroskopiske chancer for nogensinde at blive løsladt. Og han tilstår drabet på en ung kvinde, som aldrig er blevet fundet. I den proces går Tom Kerr med til vise politiet, hvor han har gravet det parterede lig ned.

Efterforskeren Adrian Stiller fra "Cold Case" satser på at lokke Den Anden til, har måske ikke helt styr på sikkerheden, da han med Tom Kerr i håndjern og fodlænker, og en større styrke af politifolk tager af sted fra fængslet. Ikke mindst William Wisting, hovedpersonen i den tidligere norske efterforsker og nuværende forfatter Jørn Lier Horsts krimiserier, som får ansvaret for aktionen fordi liget efter sigende skulle befinde sig i hans politikreds. Journalisten Line er af Adrian Stiller hyret til at filme rekontruktionen. Line er datter William Wisting, og hun har tidligere medvirket til opklaring af vanskelige sager. 


Forfatter: Jørn Lier Horst
På dansk ved: Rolf Stavnem
Serie: Serien om William Wisting
Sider: 334
Omslag: Indbundet
Forlag: Modtryk

Hvordan er det nu Murphys love lyder? Hvis oget kan gå galt - så går det galt. Og det gør det. Den Anden har formodentlig været på spil. Kerr falder et par gange, og slipper for fodlænkerne. Og lille håndfuld politifolk, der i blandt den unge politibetjent Maren Dokken, bliver såret da en granat bliver udløst af en snubletråd. Tom Kerr flygter. Og nu er han bevæbnet.

Læs også:
Boganmeldelse: Morten Hesseldahl MALINS EFTERÅR H E R!


Boganmeldelse: Steffen Groth - FABERGÉS SIDSTE ÆG - H E R!Boganmeldelse: Sara Bouchet - MIN MANDS ELSKERINDE H E R!


Boganmeldelse: Camilla Grebe - SKYGGEJÆGEREN H E R!

Rigtigt gættet. Der fra spinner forfatteren sig en fantastisk historie, en romaan om ondskab, hvor faglig uduelighed, særintereser og hævnlyst indenfor politiets egne rækker bliver blandet op med en forholdsvis almindelig opklaringshistorie. Alminde og almindelig. Måske ikke helt. 

Ond Vilje er den tredje roman i en cold case kvartet. Og nej, du behøver ikke at begynde med første bind i samme serie. 

Jørn Lier Horst, 50.

Ved lidt af en tilfældighed kom jeg for godt et år siden i gang med Jørn Lier Horst´s forfatterskab. En glædelig overraskelse. Ond Vilje er dog min første i den nuværende serie.

Men Horst har stadig evnen til at skabe spænding fra første side. Historien er godt udtænkt. Der bliver sendt nogle realistiske løsningsmuligheder af sted. Oftest i hver deres retning. Det er først henne mod de sidste 50 sider, at jeg føler mig kompetent til at gætte på krimigådens løsning.

Jeg kan huske mine egne negative tanker da jeg læste den første af Liers romaner, hvor hans datter som lokaljournalist uundgåeligt blandes ind i handlingen. Husker at jeg krummede tæer. Opfattede den del af historien som usansyndligt. Men for pokker da. Tricket fungerer, i hvert fald for mig. Også selv om  God læselyst.


Comments

Mest læste blogs den sidste måned

Boganmeldelse: Kvinde set fra ryggen

  Kvinde set fra ryggen Jesper Wung-Sung Sideantal: 464 Udk. 10. marts 2021 1. udgave, 2. oplag Findes som indbundet, E-bog, og som lydbog - 11.47 timer Forlag: Politikens Forlag Af Bjarne Wildau Ida er en ganske ung pige med et ret almindeligt liv i Stubbekøbing. Det vil sige, hendes lillebror døde for flere år siden. Hendes mor havde store psykiske problemer. Røg ind og ud af Oringe Sindsygehospital. Pludselig sker der noget. Idas storebror kommer i sommeren 1890 hjem på ferie fra Kunstakademiet i hovedstaden. Men han kommer ikke alene. Med sig har han sin medstuderende, den jævnaldrende Vilhelm Hammershøi, som har rødder i en velhavende familie.    Da Vilhelm Hammershøi nogle uger senere gør sig klar til at rejse hjem, har han og Ida dårligt talt sammen. Alligevel spørger han hende, om hun vil blive hans forlovede. Og sådan bliver det. Hun siger ja til en mand, et menneske, og kunstneren sætter en ring på et motiv.    Svigermoren, den formuende Frederikke Hammershøi, har fra fødsle

Boganmeldelse: Ny thriller om medicinalindustrien

  Boganmeldelse: Ny thriller om medicinalindustrien   Clearmind af Steffen Groth 428 sider Udgivet af Byens Forlag               Tildeles fire ud af seks mulige "Bananer"   Af Bjarne Wildau Det er godt nok sjældent at en spændingsforfatter er s å aktuel med en thriller, som danske Steffen Groth er med sin nyeste thriller "Clearmind". Titlen er samtidigt navnet på et epokegørende medicin.    Og som læser kommer man ind i historien, netop der hvor en direktør for Danming myrdes i en togkupe. Alle de dokumenter som den centrale direktør havde med sig, forsvinder sammen med en millionformue, der "løftes" ud af direktøren formodentlig hemmelige bankkonti.    Forlaget skriver: Ex-direktør i WHO udgiver roman om medicinalindustriens skyggesider. "Verden er aldrig rigtig sort og hvid. Den er grå. Meget grå. Og det er medicinalindustrien et godt eksempel på. På den ene side laver  den medicin, som er  til gavn for mange. Det er dens hvide side. På

Stemmen bag lydbogen: Indlæser fik nyheden om sin egen mors død i tiden mellem to kapitler

Af Bjarne Wildau   Hvis du er en ud af de tusinder og atter tusinder som lytter til bøger - har du nogensinde tænkt på en indlæsers hverdag? Hvad spiser indlæseren til morgenmad? Kan en indlæser blive syg af læse en modbydelig roman? Og hvad med arbejdsskader?    Svarene kommer her. Jo da. Jeg ved godt at mennesker, også indlæsere er forskellige. Så i denne omgang må du nøjes med en af de mest kendte, nemlig Bent Otto Hansen.     Gennem de sidste næsten to årtier har han indlæst et sted mellem 300 og 400 bøger. Ikke mindst Jo Nesbøs legendariske serie om Harry Hole.     Bent Otto Hansen har indtalt hundredvis af romaner. Blandt meget den norske forfatter Jo Nesbø´ssamlede "voksne" forfatterskab.     Han er vokset op i Vangede, og før det i en embedsbolig på Gentofte Amtssygehus. Faderen var varmemester, og moderen sygehjælper. Drømmen over dem alle da han var ungdom, var at komme ind på journalisthøjskolen i Aarhus. Nemlig via en af to årlige optagelsesprøver. Uden at indgang

Elsket svensk forfatter lancerer godt skrevet Malagaserie med tynd handling

  Inden skyerne kommer Forfatter: Mari Jungstedt Udgivet af People's Serie: Malaga bind 1 Sider: 300 Findes som bog, E-bog og lydbog (7.12 timer). Indtalte af Peter Pilegaard som er ny for mig. Hans stemmer fylder, uden at stjæle opmærksomheden fra handlingen. Rytmen passede mig fint, ikke for korte eller for lange pauser. Flot arbejde.   Tildeles 4 ud af 6 mulige mikrofoner. Af Bjarne Wildau   Tildeles tre ud af seks mulige bananer Reelt kan jeg ikke huske, om jeg tidligere har haft fat i en af Mari Jungstedt femikrimier. Hvis jeg har, har jeg lagt den fra mig inden jeg kom ret langt. Med den nye Malagaseries første titel, "Inden skyerne kommer" så jeg en chance for at hoppe på toget i tide. Og... jeg har tidligere været på ferie på Solkysten med Tjæreborg, og senere som journalist været på en reportagetur i området, hvor jeg lavede artikler om danskere, deres tilholdssteder, den danske kirke, osv osv. Så hvorfor ikke? Forlagets presseafdeling skrev: Gymnas

Boganmeldelse: Dronninggambit TV-serien fra Netflix bygger på romanen med samme titel, som er fantastisk læsning

    Walter Tevis: Dronninggambit   Udgivet af Lindhardt & Ringhof i 2016 352 sider. Findes som bog og E-bog Udkommer i ny udgave den 23 februar 2021     Tildeles fem bananer ud af seks mulige. Af Bjarne Wildau Den lille skolepige Elizabeth mistede sin far da hun var ganske lille. Som otteårig blev hendes mor dræbt i en trafikulykke. Optagelse på et religiøst børnehjem blev løsningen. Store sovesale. Vagt ude på gangen. Ups. Jeg var lige ved at glemme vitamin og beroligende piller. Samme med kirkegang og salmesang. Det rimer. Og passer. En af hverdagens pligter førte hende ned i skolens kælder. En gammel tyk mand, skolens pedel, sad på en stol ved et bord. Han kiggede mest på et mærkeligt bræt, lidt som det hun havde brugt til dam. Hvide og sorte felter. Han spillede faktisk med de mærkelige figurer. Elizabeth spurgte hvad det var. Pedellen var tvær. Måtte vistnok ikke snakke med skolens elever. Beth, som hun faktisk blev kaldt, spurgte og spurgte. Hvorfor dit og hvorfor dat.Tre fi