Skip to main content

Boganmeldelse: Inger Gammelgaard Madsen NATTELINJEN

Af Inger Gammelgaard Madsen
Forlaget Farfalla
383 sider
Findes som hæftet bog, E.bog, og lytteroman


4/6 stjerner


Af Bjarne Wildau

En af de mere produktive danske forfattere er på banen igen. Nemlig Inger Gammelgaard Madsen. Selvudgiver som siden hun debuterede i 2008 med krimien Dukkebarnet har leveret varen hvert evigt eneste år. Sådan. En præstation som blandt andet har betydet, at forfatterens romaner er blevet oversat til omkring 30 forskellige sprog.

Til de fleste andre selvudgivere kommer nu en opfordring til at kigge lidt på Inger Gammelgaard Madsen metoder. Der må da være noget inspiration lige netop der.

Tilbage til den seneste østjyske roman, som er en del af serien med efterforskeren Rolando Benito og journalisten Anne Larsen. Handlingen tager dens afsæt i Halloween nat, hvor et barn endnu en gang ringer til Nattelinjen. Telefonen på Nattelinjen tages af skolelæreren Maja, som har svært ved at tolke opkaldet. Er barnet der ringer op, offer for en makaber Halloween spøg, eller er der virkelig en god, makaber og rædselsvækkende grund til opkaldet.

Lidt senere henter Rolando Benito sit barnebarn Marianna fra en halloweenfest i Hornslet. Hendes forældre skulle noget andet. På vejen tilbage til pigen hjem, træder bedstefar hårdt på bremsen. En gigantisk hund, en Grand Danois, står i vejen. På vejen. Dens ene bagben er fyldt med blod. Men der er intet sår. Blodet kommer ikke fra hunden selv.

Læs også 

Susanne Staun: Kønslig Omgang  H E R!


Nis Jacob: Missil - tredje bind i serien om Wolf / Inessa H E R!


Et tryglende barnebarn overtaler bedstefar til at tage giganten med sig hjem. På trods af frygten for at Orlandos egen hund, en schæfer kaldet Angelo,  vil tage dårligt imod den navnløse og pt herreløse hund.Krimijournalisten Anne Larsen har sagt sit job på den østjyske TV station op. Studieværten som hun afløste havde den frækhed at komme tilbage. Kort tid senere bliver hun tilbudt et job som dybdeborende journalist som tidligere har haft dårlige erfaringer med. Og det nye job, som hun accepterer, kræver at hun arbejder i forklædningen.

Og så er handlingen for alvor ligesom begyndt.  

Der er ingen tvivl om at  Inger Gammelgaard Madsen kan sit håndværk. De mange udgivelser, salg af romanerne til udlandet, og et samarbejde med Forlaget Lindhardt og Ringhof er absolut ikke opnået uden grund. Introduktionen af historien kommer stille og roligt, på trods af den skræmmende start. 

Og det bliver endnu mere makabert, da Rolando Benito og hans makker Freja Rafn ankommer til et kendt italiensk restauratørpars moderne villa i Skødstrup mellem Aarhus og Rønde. Hjemmet er indrettet luksiøst, med tydelige italiskeke aftryk. Og blod, alt for meget blod. Ret hurtigt opdager Rolando og Freja, at hjemmet er fyldt med kameraer. Det vil ødelægge for meget at fortælle hvem der viser sig på optagelserne.

Igen. Forfatteren kan sit kram. Men vi får som læser utrolgt mange detaljer med, som jeg i det mindst snilt kunne leve uden. Freja åbner bildør, Freja træder ud. Lukker bildøren. Rolando trækker en tændingsnøgle ud. Rolando åbner en bildør. Rolando træder ud. Tra la la la. Heldigvis er der masser af mere oplagte og nyttige iagttagelser og informationer.

Jeg tjekkede krimiens skæbne indtil videre hos Mofibo, hvor Nattenlinjen har haft forpremiere. Man kan som læser bedømme romanen efter at have læst den. Cirka 40 læsere har pt benyttet sig af den mulighed. 5 stjerne er højeste karakter. Og læserne har bedømt værket til lige under 5. 4,9 eller det der ligner.


Comments

Mest læste blogs den sidste måned

Boganmeldelse: Kvinde set fra ryggen

  Kvinde set fra ryggen Jesper Wung-Sung Sideantal: 464 Udk. 10. marts 2021 1. udgave, 2. oplag Findes som indbundet, E-bog, og som lydbog - 11.47 timer Forlag: Politikens Forlag Af Bjarne Wildau Ida er en ganske ung pige med et ret almindeligt liv i Stubbekøbing. Det vil sige, hendes lillebror døde for flere år siden. Hendes mor havde store psykiske problemer. Røg ind og ud af Oringe Sindsygehospital. Pludselig sker der noget. Idas storebror kommer i sommeren 1890 hjem på ferie fra Kunstakademiet i hovedstaden. Men han kommer ikke alene. Med sig har han sin medstuderende, den jævnaldrende Vilhelm Hammershøi, som har rødder i en velhavende familie.    Da Vilhelm Hammershøi nogle uger senere gør sig klar til at rejse hjem, har han og Ida dårligt talt sammen. Alligevel spørger han hende, om hun vil blive hans forlovede. Og sådan bliver det. Hun siger ja til en mand, et menneske, og kunstneren sætter en ring på et motiv.    Svigermoren, den formuende Frederikke Hammershøi, har fra fødsle

Boganmeldelse: Ny thriller om medicinalindustrien

  Boganmeldelse: Ny thriller om medicinalindustrien   Clearmind af Steffen Groth 428 sider Udgivet af Byens Forlag               Tildeles fire ud af seks mulige "Bananer"   Af Bjarne Wildau Det er godt nok sjældent at en spændingsforfatter er s å aktuel med en thriller, som danske Steffen Groth er med sin nyeste thriller "Clearmind". Titlen er samtidigt navnet på et epokegørende medicin.    Og som læser kommer man ind i historien, netop der hvor en direktør for Danming myrdes i en togkupe. Alle de dokumenter som den centrale direktør havde med sig, forsvinder sammen med en millionformue, der "løftes" ud af direktøren formodentlig hemmelige bankkonti.    Forlaget skriver: Ex-direktør i WHO udgiver roman om medicinalindustriens skyggesider. "Verden er aldrig rigtig sort og hvid. Den er grå. Meget grå. Og det er medicinalindustrien et godt eksempel på. På den ene side laver  den medicin, som er  til gavn for mange. Det er dens hvide side. På

Stemmen bag lydbogen: Indlæser fik nyheden om sin egen mors død i tiden mellem to kapitler

Af Bjarne Wildau   Hvis du er en ud af de tusinder og atter tusinder som lytter til bøger - har du nogensinde tænkt på en indlæsers hverdag? Hvad spiser indlæseren til morgenmad? Kan en indlæser blive syg af læse en modbydelig roman? Og hvad med arbejdsskader?    Svarene kommer her. Jo da. Jeg ved godt at mennesker, også indlæsere er forskellige. Så i denne omgang må du nøjes med en af de mest kendte, nemlig Bent Otto Hansen.     Gennem de sidste næsten to årtier har han indlæst et sted mellem 300 og 400 bøger. Ikke mindst Jo Nesbøs legendariske serie om Harry Hole.     Bent Otto Hansen har indtalt hundredvis af romaner. Blandt meget den norske forfatter Jo Nesbø´ssamlede "voksne" forfatterskab.     Han er vokset op i Vangede, og før det i en embedsbolig på Gentofte Amtssygehus. Faderen var varmemester, og moderen sygehjælper. Drømmen over dem alle da han var ungdom, var at komme ind på journalisthøjskolen i Aarhus. Nemlig via en af to årlige optagelsesprøver. Uden at indgang

Elsket svensk forfatter lancerer godt skrevet Malagaserie med tynd handling

  Inden skyerne kommer Forfatter: Mari Jungstedt Udgivet af People's Serie: Malaga bind 1 Sider: 300 Findes som bog, E-bog og lydbog (7.12 timer). Indtalte af Peter Pilegaard som er ny for mig. Hans stemmer fylder, uden at stjæle opmærksomheden fra handlingen. Rytmen passede mig fint, ikke for korte eller for lange pauser. Flot arbejde.   Tildeles 4 ud af 6 mulige mikrofoner. Af Bjarne Wildau   Tildeles tre ud af seks mulige bananer Reelt kan jeg ikke huske, om jeg tidligere har haft fat i en af Mari Jungstedt femikrimier. Hvis jeg har, har jeg lagt den fra mig inden jeg kom ret langt. Med den nye Malagaseries første titel, "Inden skyerne kommer" så jeg en chance for at hoppe på toget i tide. Og... jeg har tidligere været på ferie på Solkysten med Tjæreborg, og senere som journalist været på en reportagetur i området, hvor jeg lavede artikler om danskere, deres tilholdssteder, den danske kirke, osv osv. Så hvorfor ikke? Forlagets presseafdeling skrev: Gymnas

Boganmeldelse: Dronninggambit TV-serien fra Netflix bygger på romanen med samme titel, som er fantastisk læsning

    Walter Tevis: Dronninggambit   Udgivet af Lindhardt & Ringhof i 2016 352 sider. Findes som bog og E-bog Udkommer i ny udgave den 23 februar 2021     Tildeles fem bananer ud af seks mulige. Af Bjarne Wildau Den lille skolepige Elizabeth mistede sin far da hun var ganske lille. Som otteårig blev hendes mor dræbt i en trafikulykke. Optagelse på et religiøst børnehjem blev løsningen. Store sovesale. Vagt ude på gangen. Ups. Jeg var lige ved at glemme vitamin og beroligende piller. Samme med kirkegang og salmesang. Det rimer. Og passer. En af hverdagens pligter førte hende ned i skolens kælder. En gammel tyk mand, skolens pedel, sad på en stol ved et bord. Han kiggede mest på et mærkeligt bræt, lidt som det hun havde brugt til dam. Hvide og sorte felter. Han spillede faktisk med de mærkelige figurer. Elizabeth spurgte hvad det var. Pedellen var tvær. Måtte vistnok ikke snakke med skolens elever. Beth, som hun faktisk blev kaldt, spurgte og spurgte. Hvorfor dit og hvorfor dat.Tre fi